Sesongen startet med NM-kvalik mot 3. divisjonslaget Drøbak-Frogn sist uke. Vi måtte spille på bortebane på grunn av fortsatt mye snø på Manglerud kunstgress. Kampen ble litt som forventet: Ett meget godt Drøbak-lag, høyt tempo og et MS-lag som, til tross for tap 1-3, har tatt steg i vinter.

Det har ikke vært de store utskiftingene i troppen fra de som avsluttet 2017-sesongen. Mest savn er det at Marius Bratland, lagets kaptein de siste sesongene, har lagt skoene på hylla. Nicolai Johansen prøver seg i Oppsal Fotball. Mats Hermansen prioriterer studier og har valgt å ta en pause fra fotballen. Joakim Borgen prioriterer musikk- og teaterkarrieren og Kasper Kvello har gått til Nordstrand.

Inn i troppen har vi fått midtstopper Erlend Grytnes, som i vinter har vist at han blir en meget nyttig tilvekst i spann med lagets nye kaptein, Jørn Erik Larsen. Tilbake fra militæret har vi fått Manglerud-gutten Simen Øyum (bilde) - en spiller som kan benyttes som stopper og sideback. Ziad Tarek er ny fra Hasle-Løren og vil være et meget godt alternativ på sidebacken, sammen med veteranen Lars-Erik Loennechen og Lars Martin Tyldum.

Midtbanen er forsterket med Anders Blom-Jensen (visekaptein) fra Nesodden. En kvalitetsspiller, som vil komme til å merkes på vår midtbane. Videre skrev Giacomo Carratü (Gia) under denne uken og vil kunne danne en spennende trio på midten sammen med Anders og Sindre Grytnes (visekaptein). Marius Korshavn, en veteran til, kommer og til å vise seg frem når alvoret tar til. I tillegg har Henry Gulbrandsen, fast på vår midbane de siste årene, begynt å røre på seg! En sterk lagdel, hvor mange unggutter med Kano Kananathan i spissen og banker på.

Fremover på banen har vi fått inn spennende Korab Niqki fra Rustad, hvor han ble toppskårer i 2017. Vi har også på følelsen av at Christoffer Kelle vil fortsette å levere kommende sesong. Simen Goplens giftige venstrefot vil vi også i 2018 bli nyttig og veteranen Marius Arnesen, kommer jevnlig til å skåre mål og plukke målpoeng. Ungutten Zain Ghauri har og vist seg frem i vinter med stor fart og løpskapasitet.

I mål er det keepertrener Grim Sjøstedt som står. En solid og god keeper, som vi håpet skulle få sparring av Torvald Emil Ormestad, som i vinter skrev under etter overgang fra Våg FK. Torvald fikk imidlertid ikke tiden til å strekke til og ser ut til å være tapt for MS. Grim gjør imidlertid en glimrende jobb med juniorkeeprene - særlig Jathavaan Shankarr, som vi vinter har tatt sju-milssteg.

Så vil vi etter hvert drar nytte av midtbane- og angripsspilleren, Bendik Larsen, når han til sommeren er tilbake fra studier i Frankrike. Lasse Bangshaug fra Elverum Fotball blir etter hvert klar etter avsluttet militærtjeneste og litt ferie. Vi gleder oss også til å få Bendik Kolberg tilbake etter skaden, som har satt han tilbake siden slutten av forrige sesong.

På papiret ser det bra ut - og vi håper det allerede kan sees mot Majorstuen 3. april kl. 20.15 på Marienlyst kunstgress.

Vi sees der!