Hovedtrenerens vurderinger:

Ut fra 2017-sesongen er det naturlig å tippe Heming og Nordstrand – begge 2. plass i 4. divisjon i 2017 – som topplagene. Vi vet at det jobbes godt i begge klubbene, og med ringrevene Einar Sigmundstad og Thomas Holm i kulissene hos henholdsvis Heming og Nordstrand, er nok opprykk målet.

Manglerud Star endte på 6. plass i 2017 og med 3. divisjonserfaringen fra 2016 bør vi ha som ambisjon å kjempe helt i toppen. For å få det til må vi få sving på vårformen. De to siste sesongene har vi vært et bunnlag på våren, mens vi på høsten har vært blant de beste. Klarer vi å komme bedre i gang allerede i første seriekamp mot Majorstua 3. april, kan det bli en spennende sesong.

Slik gikk det med lagene i vår 2018-avdeling i 2017:
Bærum 2 (5. plass i 4. div avd. 1)
Fagerborg (9. plass i 4. div avd. 1)
Furuset (1. plass i 5. div avd. 1)
Heming (2. plass i 4. div avd. 2)
Lyn 2 (7. plass i 4. div avd. 1)
Majorstuen (9. plass i 4. div avd. 2)
Manglerud Star (6. plass i 4. div avd. 1)
Nordstrand (2. plass i 4. div avd. 1)
Oslojuvelene (8. plass i 4. div avd. 2)
Romsås (11. plass i 4. div avd.1)
Ullern 2 (7. plass i 4. div avd.2)
Øvrevoll Hosle (2. plass i 5. div avd.1)

Mange av disse lagene plasserte seg midt på tabellen i 4.divisjon i 2017. Videre kom Furuset og Øvrevoll Hosle opp fra 5. divisjon. Bærum 2, Ullern 2 og Lyn 2 fyller opp avdelingen. Dette er sterke andrelag fra klubber som vi vet drives godt, og er på vei opp i seriesystemet.

Våre ambisjoner må imidlertid legges ut fra at Manglerud Star er en breddeklubb med bare de mest nødvendige midlene til A-laget. Jobben må derfor gjøres i treningsukene, noe vi håper å få til med tre treninger i uken + treningskamper i vinter.

Spillestilen vår skal utvikles og spillernes roller i posisjonene sine skal bli bedre. Hvordan vi spiller kommer ikke til å endre seg radikalt: Hurtig spill i lengderetningen, men med en avveining av tålmodig pasningsspill fremover på banen kombinert med tøffe gjenerobringer, vil kjennetegne oss. Defensivt skal vi jobbe med igangsettingen, være samlet (korte avstander) og aggressive i presset.

A-laget starter opp for fullt rett på nyåret. Den endelige troppen for 2018 blir satt frem mot midten/slutten av januar. Foreløpig er Erlend S. Grytnes eneste nye spiller inn, men vi håper allerede tidlig på nyåret å kunne presentere flere nye fjes og gi en oppdatering av hva som har skjedd med 2017-troppen. Vi spiller første treningskamp 20. januar når 3. divisjonslaget Lokomotiv Oslo gjester oss i Manglerudhallen. Kjenn din besøkelsestid!

A-laget vil med dette ønske alle en riktig god jul!