Fra siste seriekamp mot Gøy-Nor stiller vi med to nye sidebacker mot Kolbotn - Lars Martin Tyldum og Mats Hermansen kommer inn for Lars-Erik Loennechen (skadet) og Morten Granans gjesteopptreden. Fremover på banen kommer Marius Arnesen inn etter sitt fravær sist.

Fokusen før kampen var at etter mange tre-poengere på rad, må en være skjerpet for å fortsette å vinne fotballkamper. Videre hadde vi studert Kolbotns sterke sider og forsøkte å gjøre noe med disse. Vi lyktes godt.

Kampen startet som våre kamper ofte gjør med at motstanderen har ballen i sitt forsvars- og midtbaneledd. Vi ligger kompakt og jobber for å få opp intensiviteten og kontringsspillet. Og etter at Kolbotn har hatt ballen mye det første kvarterer er det vi som overtar. Setter 1-0 etter 15 minutter når Bendik Larsen vinner ballen på midten. Setter fart og drar seg inn i Kolbotns 16-meter. Presset får han avsluttet og ballen sitter bak Kolbotns keeper. Vi øker til 2-0 etter en halv time. Lars Martin Tyldum tar med seg ballen fra sin backposisjon. Nicolai Johansen stikker igjennom på venstresiden og Lars Martins presise pasning omsetter Nicolai i mål via stolpen. Vi skaper flere store sjanser inn mot pause. Den største er det Simen Goplen som har når han kommer alene mot Kolbotns keeper, men ballen stryker stolpen på utsiden. 2-0 til pause.

2. omgang blir litt rotete fra begge lag. Kontring på kontring og vi klarer ikke å være like god i klareringsspillet bak. Det blir 1-2 etter 60 minutter når Kolbotn kriger inn en ball fra 5 meter. Vi svarer umiddelbart når vi får hjørnespark. Simen Goplen slår presist inn og Henry Gulbrandsen stusser ballen i mål fra første stolpe. Kolbotn gir seg imidlertid ikke og 10 minutter før slutt får de frispark ute på vår venstreside. Ballen slås hardt inn foran mål hvor vi skal klarere på første stolpe. Det gjør vi imidlertid ikke og Kolbotn setter 2-3. Men igjen svarer vi umiddelbart. Skaffer oss et nytt hjørnespark, som Simen Golpen igjen slår inn. Kaptein Marius Bratland løper ballen i mål og det står 4-2 til bortelaget.

En sterk seier mot et godt Kolbotn-lag. Vi er imidlertid inn i en flyt for tiden som gjør at det ser ut til at det er vanskelig å finne ut av oss. Vi spiller ambisiøst med direkte spill i lengderetningen. Nå i høst lykkes vi bedre med det enn i vår. Samtidig må vi bli flinkere til å vurdere når vi skal holde ballen i laget. 

Nå gjenstår tre kamper på fem dager (!) i uke 40, først hjemme mandag 2. oktober mot KFUM 2, så 4. oktober borte mot Asker 2 før vi avslutter seriespillet lørdag 7. oktober mot Lille Tøyen med hjemmekamp og avslutning. Tøft program som gjør at vi får bruk for hele troppen.

Kampfakta
Kolbotn - Manglerud Star 2-4 (0-2)
Mål: Bendik Larsen 15, Nicolai Johansen 30 (Lars Martin Tyldum), Henry Gulbrandsen 65 (Simen Goplen), Marius Bratland 85 (Simen Goplen)

Kort MS: Marius Arnesen

MS lag:
Grim Sjøstedt, Lars Martin Tyldum (Christoffer Kelle 70), Jørn Erik Larsen, Marius Bratland, Mats Hermansen, Simen Goplen (Oscar Gulbrandsen 85), Henry Gulbrandsen, Sindre Grytnes, Bendik Larsen (Joakim Borgen 75), Marius Arnesen (Bendik Kolberg (80) , Nicolai Johansen.
Ubenyttede reserver: Kasper Kvello


"Smilende" og førnøyde målskårere mot Kolbotn, Henry, Nicolai, Marius B og Bendik L.


Simen Goplen med to nye assist.


Bendik Kolberg hadde en stor sjanse på slutten når han blir spilt gjennom av Christoffer Kelle.


Trang i garderoben på Kolbotn!