– Det er veldig godt å være på plass her på Manglerud, og jeg gleder meg til å komme skikkelig i gang med arbeidet i barne- og ungdomsfotballen. Lørdag ble jeg kjent med mange trenere og ledere i klubben, samt spillerne som var med på treningsøkta jeg ledet i hallen. Sammen skal vi sørge for at Manglerud Star blir en enda bedre breddeklubb, sier Raymond Kvisvik.

Lørdag var 40 trenere, ledere og spillere samlet i Brown Room for å bli bedre kjent med det nye ansiktet til Manglerud Star. Kvisvik fortalte om proffkarrieren sin, tanker om bredde/toppsatsning og om opplegget rundt han som sportslig leder i klubben.

-Uansett hvilket nivå du spiller fotball på, så er det viktig å ha det moro. Hvis det ikke er gøy – så er det stor sjanse for at mange slutter. Det vil vi ikke ha noe av. Det skal være moro å spille fotball – og vi skal ha med så mange som mulig så lenge som mulig, sier Kvisvik.

Ingen elitesatsing

Med en tidligere toppspiller som Kvisvik med på laget er det lett å tenke seg at det er en ny elitesatsing på gang i klubben. Det er det ikke.

-Målet vårt er å bli byens beste breddeklubb. Vi skal ikke ta opp kampen med KFUM, Oppsal og Vålerenga når det gjelder tidlig topping og utålmodighet med tanke på å nå toppen fortest mulig. Vi skal bygge klubb på sunne og trygge verdier. Vi skal være tålmodige når det gjelder spillerutvikling og vi ønsker å stimulere til trening med humør og glimt i øyet. I tillegg må det være kvalitet i det sportslige opplegget – det skal Raymond ha hovedansvaret for, sier Morten Helland.

Utvikle seg i trygge omgivelser

Tanken om å bygge en solid breddeklubb er en tanke Kvisvik har veldig sans for. Den tidligere proffspilleren var i moderklubben Greåker fram til han var 20 år. Det er han veldig glad for i dag.

-Jeg hadde mange tilbud fra andre, bedre klubber mens jeg spilte for Greåker. Men jeg trivdes så godt med å spille med kompisene mine hjemme at jeg valgte å bli til jeg var 20 år før jeg skiftet klubb. Den tålmodigheten håper jeg flere ser fordelen av. Noen unge talenter på 13-14 år er kanskje modne nok til å satse for fullt i en toppklubb, men jeg tror de aller fleste har godt av å utvikle seg med kompisene og venninnene i trygge omgivelser. Det å ha det moro i et trygt miljø omgitt av gode venner er en veldig viktig faktor både for sportslig og menneskelig utvikling, sier Kvisvik.

-Vi skal skape et solid sportslig tilbud for de beste spillerne, men samtidig legge til rette for et tilbud som tar vare på alle, sier Kvisvik.