Seriespillet startet hjemme mot Lommedalen, hvor vi vinner fortjent til slutt, men samtidig får et lite press mot oss de siste minuttene av kampen. Så følger to bortekamper, først mot Oslo City, som ender 1-1. Her bør vi avgjøre kampen første halve timen når vi spiller bra fotball. Så taper vi hele 4-0 borte mot Ullern 2. En kamp hvor vi er skikkelig dårlig i 45 minutter, som gjør at vi taper fortjent, om enn unødvendig. Sist tirsdag møtte vi til da ubeseirede Oppsal 2. Resultatet 1-1 og i en kamp vi burde vunnet.

I fotball får en ofte som fortjent, og skal vi ta flere poeng fremover må effektiviteten opp og vi må sørge for å tette enda bedre igjen bakover. Så langt har vi skapt mange sjanser, men blir litt for puslete i avslutningsfasen. Vi tar og vanskelige valg. I stede for å ta en avslutning, spiller vi en vanskelig ball til medspiller. Og motsatt - sett opp medspiller i stede for å ta en avslutning.

Defensivt er vi totalt sett bra. Kampen mot Ullern 2 var et unntak. Vi har imidlertid bra defensiv struktur og har spillere som, over tid, har spilt mye sammen. Midtbanen har skapt noen utfordringer, da stort sett alle som spilte der i 2018 ikke lenger er tilgjengelig. Sindre (Ready), Gia (Sverige), Lorenzo (pause), Anders (skadet så langt, men snart tilbake), Bendik L (kneskade - operasjon) og Lars Martin (kneskade - operasjon). Tar og med Håkon etter stygge ankelskade sist mot Oppsal 2. Det sier seg selv at med så store endringer, tar det tid å sette sammen en ny midtbane. Men vi er på vei, og med Sondre N i spissen, ser vi at midtbanen kan bli sterk og kreativ fremover.

Skader er ikke til å unngå, men når 10 av 28 spillere for tiden er ute med skader,  blir det utfordringer. Anders håper vi snart er klar igjen, det samme håper vi Grim, Asbjørn og Sondre P er. Men ikke mot Nesodden i morgen. 

Utfordringer, ja! Men vi tror fortsatt at vi skal holde tritt med topp 5 på tabellen. Stemningen og miljøet i gruppen er som vanlig god, og vi håper det sammen med innsats og gode treninger fremover skal gi oss mange fortjente poeng.

Nesodden har, som oss, startet med 1-2-1 på de fire første kampene. De har et lag bestående av en god del rutine, med spissen Kim Viken i spissen. Vi tror på en tett, tøff og jevn kamp i morgen.

De neste åtte dagene blir hektiske. Første Nesodden borte i morgen tirsdag kl. 18.45 på Berger kunstgress, så hjemmekamp lørdag kl. 14.00 mot Sagene før Majorstuen er motstander tirsdag 14. mai på Marienlyst kunstgress.

Har du muligheten, så kom på A-lagets seriekamper. Vi lover å gi jernet for MS Fotball fremover.

 

Fotballhilsen fra
Atle Jan - hovedtrener A-laget