24. mars er det alvor! Da står Kolbotn på andre banehalvdel på Ekeberg i 1. kvalikrunde for NM. Før det må vi bruke tiden til å få på plass spillet vår, få inn et par nye spillere og sette en 11er.

Spillere og ledere
Etter 2. plassen i 2018 har det vært stor pågang av spillere som vil prøvespille, og så langt er 5-6 nye spillere på plass. Dette er stort sett unge spillere, ispedd noen rutinerte, som nok kommer til å trenge litt tid før de er inne i vår måte å spille fotball på. Det har vinteren vist, selv om en merker at fotballfilosofien vår med pasningskvalitet, tøft press og tempo i lengderetningen begynner å sitte hos de nye og. Det som er bra er at store deler av fjorårets stamme og tropp er intakt. Dette gjør at våre mange gode rutinerte fotballspillere, vil hjelpe de nye spillerne til å finne sin plass i laget. Så er det et par plasser i laget vi ønsker å forsterke eller sagt på en annen måte «skaffe oss alternativer». Det gjør at vi er i dialog med et par spillere, som kan gjøre troppen enda mer komplett.

Jeg er så heldig at jeg har med meg en solid ledergruppe rundt A-laget. På trenersiden har jeg uunnværlige sparringspartnere i hjelpetrenerne Knut, Runar, Jørn Erik og Grim. Videre legger Terje, Jørund og Ingar ned mye tid på å serve spillerne og laget på treninger og i kamper. Uunnværlig gutter alle sammen. Målet for oss er å utvikle oss enda mer som et godt team rundt A-laget.

Samhold
Samhold! MS A-lag har de siste 6-7 sesongene vært tuftet på trivsel og samhold. Vi har ment at å ta vare på hverandre gir oss fordeler også ute på banen. Vi prøver å få de rutinerte spillerne til å ta vare på de nye som kommer inn. Og ikke minst prøver vi som ledere rundt A-laget å legge forholdene til rette for spillerne, innenfor de rammene en har som 4. divisjonsklubb. Så vil tiden vise om vi også kommende sesong poengmessig vil tjene på å ha det bra sammen.

Trening
Treningene i vinter har stort sett gått greit. Vi har ikke så mange fellestreninger, så gutta må selv sørge for egentrening med styrkeøkter. Vi har tre timer i Manglerudhallen i uken, hvor mye av tiden er avsatt til treningskamper. Det betyr at den ene treningen på Dælenengen i uke, er viktig. Nå har vi slitt litt med forholdene på Dælenengen, men stort sett har vi hatt to treninger pluss en treningskamp i uken hele vinteren. Er dette nok når målet er å kjempe i toppen av 4. divisjon? Selvsagt ikke, men vi håper at intensiviteten og egentreningen gutta legger ned skal gjøre at vi kan opprettholde målsettingen om å være med blant topp fem i 2019.

Kamper
Treningskampene i vinter har stort sett vært bra. Tre seire mot lag fra tre forskjellige divisjoner, Bøler (6. div), Lokomotiv Oslo (3. div) og Sagene (4. div), en uavgjort mot Furuset (4. div) og et stortap mot Nordstrand (3. div) er fasiten. Tapet mot Nordstrand la vi raskt bak oss, da den var lett å analysere og forklare. I de øvrige treningskampene har vi vært mer å kjenne igjen. Noe vi tar med oss videre inn i de tre neste treningskampene mot Modum, Gran og Rælingen – alle sterke 4. divisjonslag.

Så hva betyr alt dette i forhold til NM kvaliken mot Kolbotn 24. mars og serieåpningen mot Lommedalen 2. april? Jo, vi er i rute, men samtidig så må vi bruke den siste måneden godt for å kunne si oss helt fornøyd med oppkjøringen til sesongen 2019.

Fotballhilsen
Atle Jan – hovedtrener MS A-lag