Dette rommet kan brukes av lagene til avslutninger, samlinger og spillermøter, men også til en dedikert gjeng som ønsker å spille FIFA. På møtet 21. januar vil vi utfordre ungdommene til å bidra i prosessen med etablering av MS eFotball. Her blir veien til mens vi går.

Hvorfor satse på eFotball?
- Vi vet at de fleste som spiller FIFA er over gjennomsnittet interessert i fotball. De fleste spiller selv, dømmer eller er ihuga supportere. Vi ser på eFotball som et supplement til vårt vanlige fotballtilbud – og hvis det i tillegg kan bidra til at barn og ungdom blir lenger i klubben, så er dette veldig positivt.

Hvem kan være med?
- Vårt eFotball-tilbud er i utgangspunktet beregnet fra fylte 13 år og oppover – altså ungdomsfotball. Vi har ikke satt noen øvre aldersgrense – så "ungdomsbegrepet" er relativt vidt.

Koster det noe ekstra å spille eFotball?
- Det har vi ikke bestemt ennå. Vi vil diskutere dette med ungdommene. Det ser ut som vi får sponset det meste vi trenger av utstyr, men det vil koste litt å vedlikeholde utstyret – så det kan bli en liten egenandel, men dette kommer vi tilbake til og er ikke noe hovedfokus akkurat nå.

Mange opplever at barn/ungdom spiller for mye – er det riktig av et idrettslag å stimulere til mer spilling?
- Vi er veldig klar over at mange barn/unge tilbringer mye tid foran skjermer. Det er noe mange foreldre føler på, men det er viktig å se de positive sidene ved spillingen også. Vi ønsker å legge til rette for at ungdommene samles for å spille sammen. Ikke bare via nett fra rommet sitt. De aller fleste som spiller FIFA spiller også vanlig fotball.

Hva slags spill vil bli benyttet?
- Vi understreker at MS eSport satsning kun gjelder FIFA og eventuelle andre sport-spill - med lav aldersgrense.

Mer info om arrangementet og påmelding:

https://www.facebook.com/events/306577273534462/

Her kan du lese mer om eSport/eFotball:
Kan gaming få ungdom opp av sofaen? 
Idrettsforbundet åpner for eSport