Lagene har møttes to ganger tidligere i år – begge kampene på Heming kunstgress. Treningskampen like før seriestart endte med seier 2-1 til MS og seriekampen før ferien endte også med seier 2-1 til MS-gutta. Kampene var tette og jevne, selv om Heming sikkert vil påstå at de burde ha fått med seg poeng fra seriekampen. Sant nok!

Tabellen per i dag viser at tre lag har skilt seg ut – Heming med 35 poeng, Nordstrand med 34 og Manglerud Star på tredje med 33 poeng. Lyn 2 innehar 4. plassen med 25 poeng. Innbyrdes mellom de tre lagene før ferien var det slik at MS vant kampene mot Heming og Nordstrand, mens Heming vant kampen mot Nordstrand.

Heming
Laget har de to siste sesongene vært utrolig nærme opprykk til 3. divisjon, med 1. plass i 2016 og 2. plass i 2017. I 2016 vant de 4. divisjon, men på grunn av omlegging av seriesystemet rykket de ikke opp. I 2017 kom de på 2. plass på tabellen bak Rilindja, som dermed tok plassen i 3. divisjon. Slike plasseringer viser at Heming jobber godt og har ambisjoner, og da naturligvis har som mål å ta steget opp en divisjon denne sesongen.

I 2018 har Heming vært flinke til å vippe jevne kamper i sin favør. Senest vant de 1-0 hjemme over Majorstuen. De har også vært solide mot Nordstrand, den andre opprykksfavoritten, i to tette matcher med seier både i NM kvaliken og i seriespillet i vårsesongen. Så vi møter et lag med kvaliteter.

Heming har og en imponerende bortestatistikk så langt, med fem seire og en uavgjort 2-2 mot Furuset. De har også en imponerende rekke av kamper uten tap – 11 i tallet. Laget har så langt ikke hatt noen utpreget målskårer, men fordelt sine 43 mål på hele 16 spillere, noe som tyder på en stor og god spillerstall. Mye av spillet styres gjennom deres kaptein, Jacob Norheim Schei, som også er deres assistkonge. Laget trenes av Einar Sigmundstad, som i flere perioder har trent Strømsgodset Toppfotball.

Manglerud Star
Vi har nå en rekke med 12 kamper på rad uten tap – ni seire og tre uavgjorte kamper og har så langt bare tapt en kamp - mot Lyn 2 i andre serierunde. Motstanderne har lagt merke til at vi ofte vinner de resultatmessig jevne kampene – de fire siste kampene har vi vunnet med ett mål! Hjemme har vi en bra statistikk, men tapet mot Lyn 2 var litt surt. Vi skårer færre mål enn de to andre lagene i toppen av tabellen, men er rimelig solide bakover med ett snitt på ett mål per kamp.

Var nok ikke mange som før sesongen trodde vi skulle utfordre Heming og Nordstrand i toppen av tabellen. Begge disse lagene driver mer profesjonelt, har meriterte trenere og trener mer enn oss. Til tross for dette har vi inntrykk av at våre spillerne ønsker å forsøke å gi topplagene i avdelingen videre kamp inn mot serieavslutningen.

Troppen til kampen tirsdag er enda ikke helt klar, men fra kampen mot Furuset sist er Erlend Grytnes, Simen Goplen og Kanojen Kananathan tilbake. Vi vil savne Anders Blom-Jensen, som er på reise. Det er også klart at Ziad Tarek, som har imponert på backen denne sesongen, må stå over etter en duell på trening sist torsdag, som førte til at han måtte sy noen sting i hodet. Synd for unggutten.

Ryktene sier at klubben forsøker å lage litt ramme rundt toppkampen tirsdag. Og vi håper, siden avspark er allerede kl. 18.30, at så mange MS-fans som mulig tar turen til Manglerud kunstgress for å heie frem A-laget. Kampen kommer til å bli tett og jevn, og da trenger vi støtte fra tribunen. 

Fotballhilsen
Atle Jan
A-lagets trener