Sesongen 2016 var A-laget i 3. divisjon og rykket ned i 4. divisjon etter omlegging av seriesystemet til en ny landsdekkende 3. divisjon. 2017 ble en sesong hvor våren var elendig, mens høsten var så sterk at vi endte å en fin 6. plass på tabellen. Vi jobbet mye likt i 2016, som i 2017, og tok dette med oss inn i årets sesong.

Samme ønske om hvordan spille fotball, med tempo i lengderetning, høy intensitet i gjenvinningen og spillere som fyller rollene i en slik plan. I tillegg ønsket vi i 2018 å utvikle oss til å balansere direkte fotball med troen på å holde ballen i laget når det var nødvendig. 

I årets sesong har vi så langt sluppet inn 15 mål på 12 kamper, som er nest best. Vi topper den lille interne tabellen for de fire øverste på tabellen, sammen med Heming, med 6 poeng. Vi har vunnet borte mot de to øverste på tabellen, Heming og Nordstrand, med henholdsvis 2-1 og 4-3, og vi har bare tapt en av 12 kamper (mot Lyn 2).

Hvorfor denne fremgangen? Vi har fått en gruppe som har troen og er lojal mot opplegget. Vi har fått en sesong til å utvikle måten å spille på. Vi har fått inn noen spillere som passer godt inn i måten vi ønsker å spille på og vi har etablerte spillere som har tatt steg. Vi har et støtteapparat som over tid har jobbet sammen og dermed vet hvilke knapper som skal trykkes på. Vi har og et - slik vi opplever det - meget godt miljø i gruppen, som over tid og gir oss ekstrapoeng.

Stallen vår har vært liten og vi savner langtidsskadde spillere som Bendik Kolberg, Jørgen Manglerød og Lars Martin Tyldum. I tillegg har Bendik Larsen og Christoffer Kelle vært på reise store deler av vårsesongen. Grim Sjøstedt har som vanlig stått stødig og godt i mål, og reddet poeng for oss. Inn har vi fått forsvarsspiller Erlend Grytnes, som har vært strålende hele vårsesongen, og vi har fått tilbake Simen Øyum fra militæret. Lagets kaptein, Jørn Erik Larsen er ettertraktet, men vil fortsette å lede laget ut sesongen, mens veteranen og gode Lars-Erik Loennechen er omskolert til sideback. Så har unge og nye Ziad Tarek utfordret de etablerte og levert når han har fått sjansen. Anders Blom-Jensen og brødrene Carrutta (Giacomo og Lorenzo) er alle nye og har vært en suksess på midtbanen, sammen med etablerte og to uunnværlige - Sindre Grytnes og Simen Goplen. Korab Nikqi kom inn foran sesongen og har levert, selv om vi tror at vi enda ikke har sett det best av han og veteranen Marius Arnesen fortsetter å periodevis herje med motstanderne. Nye Lasse Brandshaug har vært mye skadet siden han var tilbake fra militæret. Har enormt potensiale som vi håper kommer ut i høst. Ungguttene Zain Ghauri og Kanojen Kananathan har fått mange sjansar, selv om Kano kanskje hadde fortjent mer, og må jobbe videre for å slå seg helt inn i 11ern. Med en liten tropp har vi også vært avhengig av at skadeplagede Marius Korshavn, superveteranen Morten Enge, Jon-Kristian Krybelsrud (jobb og familie) og hjelpetrener Runar Gulbrandsen har bidratt når det har vært behov for det.  

Når vi leser og hører at topplagene Heming og Nordstrand søker og allerede har fått inn nye spillere foran høstsesongen, sier det seg selv at vi går en tøff høstsesongen i møte med å forsvare plassen vår og kanskje på ny slå de to hardsatsende topplagene. Men vi ønsker og å få inn et par tre spillere som kan styrke konkurransen og troppen i høst. Ikke nødvendigvis for å rykke opp i den landsdekkende 3. divisjonen, men kanskje mest for å sikre at klubben også i 2019 er kvalifisert til NM i fotball. Og vi jobber litt med dette, og kommende uke vil en ny spiller bli presentert, en spiller som vi vet oppfyller de ønskene vi har til spillere i dagens MS A-lag.

Nå har spillerne ferie og kjører egentrening, før vi samles i god tid før første serierunde tar til i starten av august. 

A-laget ønsker resten av klubben, motstandere og de andre som følger oss en riktig god sommer.

Fotballhilsen fra Atle Jan - A-lagets hovedtrener.