Simen debuterte på A-laget i 2014, da var han 16 år og har siden den gang stort sett vært fast på A-laget i 3. og 4. divisjon.

Militæret opptok Simens tid sesongen 2017 og han fikk derfor ikke spilte kamper forrige sesong. Simen har opp gjennom årene også trent aldersbestemte lag i Manglerud Star.

A-lagets trener Atle Jan Larsen om Simen:
»Simen er en av de første jeg setter opp på laget når 11eren skal komponeres til A-lagets kamper. Jeg savnet Simen i 2017 da han var i militæret, og ble veldig fornøyd da han var tilbake på vårparten. 

Han er anvendelig og kan brukes som back, stopper og midtbanespiller. Duellsterk, teknisk og pasningssikker. Er treningsvillig og stiller alltid på trening (sikkert derfor han har fått ansvaret for bot-kassen i Lars Martins skadefravær). Simen er stille og rolig, men gjennom sin væremåte meget godt likt i gruppen. 

Jeg håper Simen kan være en et eksempel for de yngre spillerne i klubben - han har fått til å kombinere skole, fritid og fotball. Noe jeg er veldig glad for. Jeg vet også at andre klubber har ønsket Simen i sine rekker, men han har vært lojal mot Manglerud Star.

Målet må være at Simen Øyum får med seg flere lokale gutter og fortsetter å heve klubbens A-laget. Jeg ser i alle fall frem til å samarbeide videre med Simen sesongen 2018.»