Lundekvam kan se tilbake på en lang karriere med 411 kamper for Southampton og 40 kamper for det norske A-landslaget. Han var i lange perioder kaptein både for Norge og klubblaget. Ingen norsk spiller har flere kamper i England. 

- Det har vært en veldig hyggelig kveld her på Manglerud. Jeg fikk se klubbens 13/14-åringer i aksjon på treningsfeltet og er imponert over nivået og innsatsen på feltet, sier Lundekvam, som samtidig kom med gode råd til spillerne: 

- Jeg savnet mere prating under spillet – det var veldig stille. Det er utrolig viktig å prate utpå der. sier Lundekvam.

Etter treningen var det foredrag for spillere, trenere og foreldre der den tidligere landslagskapteinen fortalte historier fra sin innholdsrike fotballkarriere. Her fikk tilhørerne høre om da Real Madrid-stjernen Gareth Bale pusset skoene til Lundekvam som akademispiller i Southampton, duellene mellom Arsenal-spiss Thiery Henry og Lundekvam, samt andre historier fra innsiden i Premier League og på landslaget. Det ble ekstra god stemning da MS04-kaptein dukket opp i Southampton-drakt. "Se på Fredrik. Han har skjønt det", var kommentaren fra Lundekvam.

Den siste delen av kvelden var det fokus på Lundekvams tøffe tid etter spillerkarrieren.

- Det var en utrolig sterk historie. Det er sjelden det er så stille i et rom, som da Claus fortalte om den tunge tiden etter at han la opp. Den åpenheten og ærligheten han viser er imponerende – og gjorde inntrykk på oss alle, sier Lene Olsen Sundt.