• FotballAkademi topp

  MS FotballCamp / FotballAkedemi

  Meld dere på for sommerferien 2017

  Les mer
 • Klubbkolleksjon2017

  Klubbkolleksjon 2017

  Fra Torshov Sport

  Les mer
 • MS Slider3

  Saturday Night Football

  Man spiller fotball og møter andre ungdommer.

  Les mer
Vi er tilbake i 3. divisjon

Vi er tilbake i 3. divisjon

onsdag, 07 oktober 2015

Etter noen turbulente for år Manglerud Fotball er A-laget tilbake i 3. divisjon. Vi har toppet tabellen stort sett hele sesongen, og med 3-0 seier over Frigg 2, var det et fortjent opprykk som ble feirer tirsdag kveld på Tørteberg kunstgress. Målene ble skåret av Marius Arnesen (2) og Lars-Erik Lonnechen.

Frigg 2 - Manglerud Star 0-3 (0-1) på Manglerud kunstgress
Mål: Lars Erik Lonnechen 30 (Henry Gulbrandsen), Marius Arnesen 55, 78 (Henry Gulbrandsen)

Gule kort: Henning Jøndal og Kevin Omokaro

Manglerud Stars lag: Kristian Havik, Morten Granan (Simen Øyum), Franklin Opuama, Marius Bratland, Simen Goplen, Erwin Agustin (Jesper Gjølstad), Kevin Omokaro (Henrik Andersen-Gott), Hennng Jøndal (Adnan Walayat), Henry Gulbrandsen (Gaute Roaldsen), Lars-Erik Lonnechen (Halvor Berg), Marius Arnesen.

Ubenyttede reserver: Kristian Opsahl

Inngangen til siste serierunde var klar; Full fokus på egen situasjon og med seier ville Manglerud Star A-lag være klar for 3. divisjon i 2016. Vår fantastiske målforskjell og at våre nærmeste konkurrenter, Årvoll og Ski, skulle møtes, gjorde at seier 1-0 ville holde mot Frigg 2. Og etter en litt slapp 1. omgang, hvor vi leder 1-0, spiller vi strålende i 2. omgang og setter ytterligere to mål bak Friggs keeper. Ny lagseier, men naturlig å trekke frem to-mål skårer Marius Arnesen og unggutten Henry Gulbrandsen med sine to assist.

Og med seier 3-0 vinner vi avdelingen med bedre målforskjell enn Årvoll på andre plass.

Vi har på tre sesonger tatt steget fra 5. divisjon til at vi i 2016 skal spille i 3. divisjon. En god prestasjon etter at vi siden 2013 har jobbet systematisk med treningskultur, holdninger og lagbygging. Vant 5. divisjon i 2013, mellomsesong i 4. divisjon i 2014 med 6. plass og nå vinner av 4. divisjon i 2015. Utfordringene har vært mange; klubbens litt «rustne» image etter konkursen for noe år siden, en junioravdeling som lå brakk og det å snu en «deltakerholdning» til en «vinnerholdning». Men vi har klart det; klubben har et robust organisasjon med dyktige ledere, juniorspillere kommer opp og flere kommer og vi har fått spillerne på A-laget til å innse at for å vinne må en ta i et tak!

Foran 2015 sesongen var vi veldig bevist på å få på plass en tropp som kunne fylle vår måte å spille på; Tempo og spill i lengderetningen med en stram defensiv struktur. Det har vi fått til; De som har fulgt vår avdeling i år er ikke i tvil om at det beste laget vant. Toppnivået vårt har vært høyt, og de fire tapene vi har hatt, mot Oppsal 2, Teisen, Romsås og Korsvoll2, var unødvendige og i alle fall ufortjente.

Hvem er gutta?

Vi har denne sesongen benyttet tre keepere; Kristian Opsahl har stått stor sett alle kampene og Grim Sjøstedt (nå Fagerborg) og Kristian Havik har tatt seg av resten. 20 mål mot på 20 kamper forteller at vi har hatt en suveren trekløver i MS-buret.

MS 2015 har vært et kollektiv, men lagkaptein Marius Bratland og visekaptein Jørn Erik Larsen har betydd mye for dette laget. Begge er samlende, har ro og er flinke til å vise vei i med- og motgang.

Det har vært store naturlige utskiftninger i troppen fra 2013 til i dag; men viktige kontinuitetsspillere med MS-logoen langt inn i hjertet, har vært viktig på reisen; Henning Jøndal, Adnan Walayat, Reggie Delgado, Fakhar Kahn og Lasse Kåring har gitt mye av seg selv og vært viktige bidragsytere.

Rekrutteringen under fra har vi slitt med; men Manglerud-guttungene Simen Øyum, Jesper Gjølstad, Henrik Gulbrandsen, Kano Kananathan og Gard Trydal har vist at det ser lovende ut fremover. Og flere kommer opp.

Vi har hatt et pottetett forsvar med Manglerudgutten Simen Goplen og Morten Granan på sidebackene hele sesongen. Uten tvil avdelingens beste sidebacker. Kaptein Bratland er nevnt, og Henrik Andersen-Gott og Franklin Omokaro som stoppermakkere har vært strålende.

Visekaptein Larsen på midtbanen og som stopper er nevnt. Kevin Omokaro har og vært en åpenbaring. Gutten har gitt oss en dimensjon. Så har Gaute Roaldsen og Marius Korshavn gitt oss andre dimensjoner når det har vært nødvendig.

Fart i lengderetningen er nevnt. Før og i sesongen har vi fått inn Erwin Agustin, Jon-Kristian Krybelsrud og Lars-Erik Lonnechen. Disse gutta har gitt oss fartsdimensjon og har vært viktige.

Angrepsmessig har vi hatt Manglerudgutten Marius Arnesen og viktige og rutinerte Halvor Berg. Slik vi har spilt har utfordringen vært å gi de støtte. Ikke alltid lyktes, men vi har skapt utrolig masse sjanser!

Vi må heller ikke glemme ros til de få som av forskjellige årsaker har takket av i løpet av opprykkssesongen: Espen H. Berg, Vegard Kolstad og Andreas Sogn.

Og Sammy Berhane som har fått lite sjanser etter at han kom tilbake fra Australia. Og tilslutt må Runar Gulbrandsen nevnes; samlingspunkt som gjennom å være skadeplaget mest har hjulpet til på sidelinjen. Han vil vi høre mer fra!

Vi har også hatt et utrolig flott støtteapparat rundt A-laget. Hovedtrener Atle Jan Larsen har hatt innsatsfulle støttespillere som Knut Berg, Terje Olsen, Jørund Krogstad og Helge Johansen. Og ikke minst Ingar Olsen, sportslig leder, klubbkontorer og klubbens styre

Fremover

Vi er ikke ferdige med sesongen 2015. I og med at vi står som vinner av en av tre 4. divisjonsavdelinger skal vi spille mot disse om kretsmesterskapet. Motstandere blir Oslojuvelene og Kjelsås 2. Og kampene spilles i løpet av oktober. Nærmere informasjon kommer.

Vi takker Frigg 2 for kampen.

Sluttabellen 2015:

http://www.fotball.no/fotballdata/Turnering/Tabell/?tournamentId=142654

IMG 2232

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • nike
 • Bonefish sponsor
 • Torshov Sport